4 Gode grunner til å ha bilde på cven

Om du ikke har planer om å legge tid til fotografering før du skal skrive en jobbsøknad kan det være lurt å la være, men om du ønsker et forsprang med godt førsteinntrykk kan det lønne seg!

1. Profesjonelt CV bilde

I motsetning til et passfoto, førerkort eller annen ID som er ment til å vise hvordan du ser ut, må et headshot formidle mye mer, som adferd, karakter og personlighet. Et CV bilde, også kalt headshot, skal gi seeren et inntrykk av at de møter noen i en profesjonell sammenheng, for første gang. Å se et headshot skal føles som en velkomst som komplimenterer tekst og sammenhengen med CVen. Et godt headshot vil gi CVen din et mer profesjonell utseende enn bare en liste over tidligere jobberfaring, ferdigheter og interessene dine.

2. Ikke la arbeidsgiver finne bilder på egenhånd

Med mindre du har full kontroll på alle bildene som er av deg på internett relatert til navnet ditt, anbefaler jeg å styre presentasjonen din selv så mye som mulig. Presenter deg som du selv ønsker. Unngå å la arbeidsgiver finne bilder av deg på egenhånd, da du ikke vet hvordan inntrykk de kan sitte igjen med. De kommer mest sannsynligvis til å snoke litt uansett, men da har du selv bestemt førsteinntrykket.

3. Representer deg på best mulig måte

Selg deg selv inn på en måte hvor arbeidsgiver kan få en innbildning av hvordan det er å ha deg som ansatt. I noen tilfeller er ikke nødvendigvis den best kvalifiserte den rette for jobben. Det er også viktig at personen passer inn i arbeidsmiljøet, da dette øker trivsel og arbeidsmoral for deg og nye kollegaer. Mange mener kanskje dette er feil grunnlag å basere ansettelse på, men det kan ofte være en fordel for deg selv om du skulle hate livet.

4. Få arbeidsgiver til å huske deg

Brenn deg inn i netthinnen til arbeidsgiver. Få arbeidsgiver til å se for seg deg når vedkommende tenker på søknader. Verden er urettferdig og du må utnytte de fordelene du kan få, ellers gjør noen andre det. Bestill fotografering hos meg i dag og få bilder tatt profesjonelt som du kan bruke til det ene eller andre i flere år fremover. Skap inntrykk. Få søknaden din til å sette et fotspor i hukommelsen når potensiell arbeidsgiver blar igjennom de 100 forskjellige søknadene de har liggende foran seg.

LES OGSÅ: Bør jeg ha bilde på CVen?

BESTILL FOTOTIME
Ofte stilte spørsmål