OFTE STILTE SPØRSMÅL

Velkommen til min Ofte Stilte Spørsmål (FAQ)-side! Her finner du svar på spørsmål du kanskje allerede har, eller til og med ting du ikke visste at du lurte på når det gjelder fotograferingsvalg. Jeg har satt sammen en informativ samling for å hjelpe deg med å utforske og forstå forskjellige aspekter ved fotografering. Dersom du har spørsmål som ikke er dekket her, oppfordrer jeg deg til å trykke på snakkeboblen nede til høyre og stille spørsmålet ditt. Jeg er her for å gi deg de svarene du trenger for å få mest mulig ut av din fotografiske opplevelse.

PRAKTISK INFO

Selvom det er fokus på hodet, er også antrekket veldig viktig. Ha gjerne med forskjellige antrekk som passer overens med hva du ønsker å få frem. Bedritsmessig er ofte skjorter/topp en slager, med eller uten en blazer/dressjakke. Farger er flott, men prøv å unngå sterke farger og forstyrrende mønster. En god huskeregel er «hold det enkelt», vi vil ikke at tøyet skal ta oppmerksomheten fra øynene.

SMINKE

Prøv å ikke bruke så mye mer sminke enn du vanligvis pleier. Sminken kan fort bli din verste fiende, da lyset fra blits kan reflektere og få frem farger man vanligvis ikke legger merke til. Det kan friste å ta på litt ekstra foundation, men resultatet kan fort bli til at du blir helt gul i ansiktet (trykk for bilde). La meg heller bruke tre sekunder ekstra i retusjering for å fjerne småsår, kviser og urenheter, enn at jeg må fargekorrigere hele ansiktet ditt.

En tur til en profesjonell makeup-artist kan være en god investering om du er usikker på sminking før fotografering.

HÅR

Helst vær nyklipt eller stelt. Om du ofte tar deg i håret, eller generelt har hår, anbefaler jeg at du tar med egen hårbørste! Når du skal bruke penger på et godt headshot, kan du like gjerne toppe det hele med en tur til frisøren.

Småhår du ikke ønsker i ansiktet bør nappes på forhånd. Skjegg bør trimmes eller shaves samme dagLangt hår kan både slippes ned eller settes i hestehale.

RETUSJERING

Bildene blir tatt i et format (RAW) som må fargekorrigeres. Samtidig vil jeg også gå over og fjerne midlertidig urenheter som kviser, småsår og ujevnheter i sminke. Min stil er at bildene skal se så naturlige ut som mulig, så det vil ikke bli gjort noen form for «heavy retusjering» som å endre på form i ansikt og kropp.

Hjelp meg på forhånd ved å fortelle meg gjerne hva du ønsker å fjerne/beholde.

STEMNING

I studio kan det velges mellom mørk, lys, nøytral eller farget bakgrunn. Du bestemmer selv hvilken stemning du ønsker å skape. Valget bør være påvirket av formålet til bildene. Det er også muligheter til å fjerne bakgrunnen. Man må velge en bakgrunn når man bestiller time, men om du ombestemmer deg kan vi endre det når vi møtes. Det kan være lurt å ha dette i bakhodet.