OFTE STILTE SPØRSMÅL

Få svar på de tingene du kanskje lurer på, eller som du kanskje ikke visste du lurte på blandt fotograferingsvalgene. Om du skulle lure på noe annet enn det som står nevnt under, vil jeg anbefale å stille spørsmålet ved å trykke på snakkebobla nede til høyre.

GENERELT

Hvordan bestiller jeg time til fotografering?

Den enkleste måten å bestille fotografering er ved å trykke «BESTILL FOTO» i toppen eller bunnen av siden. Du kan også bestille tid ved å ringe eller sende en mail. Hvis du bruker gmail vil bestillingen din vises i google calendar.

Hva tar du for fotografering?

Du finner prisene for fotografering i bestillingsskjemaet. Prisene på denne siden er basert på hvor mye tid, planlegging og leie av utstyr fotograferingen vil kreve. Noen oppdrag er langt mer krevende enn andre og vil derfor være priset deretter.

Bak fotograferingen ligger det lang erfaring, dyrt utstyr og en fotograf som ønsker å få betalt regningene sine. Jeg ønsker å gi dere en mulighet til å se prisen i en forutsigbar helhet, fremfor å skjule den i små overraskelser som du ikke har kontroll på. Dessuten legger det langt mer press på meg, at jo lenger tid jeg bruker på oppdraget deres, desto mer penger taper jeg. Prisene inkluderer, i tillegg til lønn, alle nødvendige tillegg som sosiale utgifter, bruk av film- lyd- fotoutstyr o.l., rigg og drift, samt administrasjon og løpende utgifter som annonseringer, nettside og veldig mye mer.

Jeg vil ta bilder utendørs, men været er uegnet?

Vi følger med på værmeldingen i god tid av fotograferingen. Skulle det bli spådd uegnet vær, eller komme uforutsett, setter vi en ny dato for fotograferingen. Været har mye å si for å sette riktig stemning. Fotografiene vi skaper skal kunne brukes mange år fremover, derfor er det viktig å legge vekt på dette.

Et lett og luftig antrekk kan være uegnet i regn og en regnfrakk ser kanskje rart ut i solskinn, men om man er litt kreativ og ønsker at bildene skal få oppmerksomhet kan det motsatte av det vi kjenner til skape en bedre øyefangende effekt.

Jeg ønsker ikke at bildet mitt skal bli brukt på nett?

Før fotograferingen fyller du ut et skjema hvor du kan la være å krysse av for å gi meg tillatelse til å bruke bildene til markedsføring og nettsider.
Bildene kan alikevel kanskje bli brukt internt om det skulle være et prakteksempel på hva jeg leverer, men det vil alltid bli prioritert å bruke bilder hvor det er gitt tillatelse.

Hvor lang er leveringstiden?

Jeg ønsker å få utlevert bildene på lik linje som dere ønsker å motta de. Tiden etterbehandlingen tar varierer i forhold til hvor stor jobben er. Bilder av en person kan være ferdigstilt samme eller dagen etter fotograferingen. På store jobber for bedrifter kan det ta opptil 2 uker, så det er viktig å planlegge fotograferingen ut ifra når du trenger bildene om du vet det er en stor jobb.

Bildene blir overlevert digitalt etter faktura er betalt.

Når og hvordan blir fotograferingen betalt?

Faktura blir tilsendt på email etter vi er kommet frem til hvilke bilder du ønsker. Bildene blir levert så snart etterbehandlingen er ferdig, etter betalingen er mottatt.
Du kan betale med VIPPS, om du har VIPPS eFaktura registrert på telefonnummeret ditt.

Etterbestillinger er fullt mulig.

Jeg ønsker ikke fotografering likevel

Den er grei! Da logger du inn på MIN SIDE og kanseller bestillingen. Dette må gjøres minst 24 timer (7 dager for bedrift) før fotograferingsdato. Dersom avbestillingen skjer innen 24 timer (7 dager for bedrift) vil du faktureres 100% av oppstartsprisen, samt kompenasjon for særlig utgifter/omkostninger på grunn av bestillingen.

HEADSHOT/PORTRETT

Hva er forskjellen på Hurtig og Avslappet?

HURTIG er ment for deg som trenger et kjapt, men alikevel profesjonelt profilbilde til et avisinnlegg, sosiale medier, CV eller lignende. Dette er en upersonlig fotografering som fort kan føles som en drop-in/photobooth.
Tid: ~30 min
Pris pr. utvalgt bilde: 480,- kr (eks. mva)

AVSLAPPET er for deg som trenger et større utvalg av bilder i form av uttrykk, bildeutsnitt, klesplagg og farger som skal vises på forskjellige nettsider, trykk og sosiale medier. Dette er en personlig fotografering hvor vi kommer til å bli bedre kjent. Vi vil snakke om ting som hvor bildene skal brukes og hvordan, så jeg kan komme med forslag til klesplagg og bakgrunner.
Tid: ~2 timer
Pris pr. utvalgt bilde: 360,- kr (eks. mva)

Hva er forskjellen på headshot og portrett?

Mann med mørkt hår og skjedd med sort tskjorte på grå bakgrunn poserer for headshot og portrettHEADSHOT er et horisontalt fotografi som starter fra litt over hodet og stopper rett over brystet. Dette formatet egner seg veldig godt på nettsider vist på skjerm og trykksaker.

PORTRETT er et vertikalt fotografi som starter litt over håret og stopper rett under brystet. Dette formatet egner seg veldig godt på vertikale skjermer og er oftest brukt på kontaktsider.

Hvor blir miljøbilder tatt?

Om du vet om en kul plass vi kan ta bilder, så tar vi de selvfølgelig der! Dersom du ikke har en plass du tenker egner seg, kan vi ta en prat om hva bildene skal brukes til og hva du ønsker å oppnå med bildene. Da kan jeg komme med forslag som kan enten inspirere deg til å huske en plass du har gjemt i hukommelsen din, ellers velger jeg et alternativ. Sammen skal vi lage gode produkter som du vil få god nytte av i fremtiden.

BEDRIFT

Jeg har et enkeltpersonsforetak!

Har du et enkeltpersonsforetak uten ansatte anbefales det å velge ENKELTPERSON – AVSLAPPET/MILJØ da dette vil bli mer personlig og du vil sitte igjen med mye mer for pengene.

Hvor mye koster bildene for bedrift?

Bilder levert til bedrift inkluderer i prisen ett ferdigretusjert bilde pr. bildeutsnitt pr. person.
Bestill deretter til ekstra kostnad pr. bilde: 250 kr (eks. mva)

Ny ansatt! Må vi betale full pris?

Nei, alle bedrifter som bestiller fotografering hos meg vil få en egen kupong-kode som vil gjøre oppfølgingsfotograferingen billigere.

Hva er forskjellen på VITAL og PROFF?

VITAL er veien å gå om din bedrift og ansatte bare trenger enkle portrett bilder og gruppebilder til bl.a. kontaktsider på nettsiden til din bedrift.

PROFF er det mer avanserte valget å gå hvor du og dine ansatte kan få flere bildeutsnitt enn bare portrett, som egner seg veldig godt rundt om kring ellers på nettsiden, eller artikler og annet som trenger bilder. Hvert utsnitt krever forskjellig lysoppsett, derfor forskjellige priser. Ofte kan det være lurt å sette opp 2 fotostasjoner, så lenge plassen tillater det.

Ta kontakt om du er i tvil om hva som er best for din bedrift og ansatte. Vi kan alltids endre avtalen under fotograferingen, men det vil kreve mer tid.

Blir bestillingen låst etter den er sendt?

Nei, du kan alltids endre bestillingen. Dette er mer som en kalkulator for at det skal bli litt mer forutsigbare for dere, og for å gi meg en liten oversikt over hva jeg må forberede meg til. Antall bilder pr. person osv. finner vi ut i etterkant. Du kan også logge inn på MIN SIDE og gjøre endringer på bestillingen din.

Vi er så mange at en dag ikke er nok!

Vi setter opp ekstra dag(er) uten ekstra kostnad, utenom reisekostnader.

Hva gjør vi med syke ansatte på fotodag?

Da finner vi en ny dato hvor jeg kommer og tar resterende til 70% rabatt på oppstartspris. Bildeutsnittene forblir full pris.

Hvordan bruksrett gjelder?

Ansatte får tillatelse av fotografen til å bruke bildene på sosiale medier til personlig bruk, og setter veldig stor pris på om de tagger «www.mavvi.no» i bildebeskrivelsen.
For de fleste bedrifter gjelder fri bruk på egne nettsider og sosiale medier. For større og mer omfattende jobber gjelder egne vilkår.

Lurer du på noe annet?
Sporsmal
Navn:
Navn:
Fornavn
Etternavn


PRAKTISK INFO OM FOTOGRAFERINGEN

Selvom det er fokus på hodet, er også antrekket veldig viktig. Ha gjerne med forskjellige antrekk som passer overens med hva du ønsker å få frem. Bedritsmessig er ofte skjorter/topp en slager, med eller uten en blazer/dressjakke. Farger er flott, men prøv å unngå sterke farger og forstyrrende mønster. En god huskeregel er «hold det enkelt», vi vil ikke at tøyet skal ta oppmerksomheten fra øynene.

SMINKE

Prøv å ikke bruke så mye mer sminke enn du vanligvis pleier. Sminken kan fort bli din verste fiende, da lyset fra blits kan reflektere og få frem farger man vanligvis ikke legger merke til. Det kan friste å ta på litt ekstra foundation, men resultatet kan fort bli til at du blir helt gul i ansiktet (trykk for bilde). La meg heller bruke tre sekunder ekstra i retusjering for å fjerne småsår, kviser og urenheter, enn at jeg må fargekorrigere hele ansiktet ditt.

En tur til en profesjonell makeup-artist kan være en god investering om du er usikker på sminking før fotografering.

HÅR

Helst vær nyklipt eller stelt. Om du ofte tar deg i håret, eller generelt har hår, anbefaler jeg at du tar med egen hårbørste! Når du skal bruke penger på et godt headshot, kan du like gjerne toppe det hele med en tur til frisøren.

Småhår du ikke ønsker i ansiktet bør nappes på forhånd. Skjegg bør trimmes eller shaves samme dagLangt hår kan både slippes ned eller settes i hestehale.

RETUSJERING

Bildene blir tatt i et format (RAW) som må fargekorrigeres. Samtidig vil jeg også gå over og fjerne midlertidig urenheter som kviser, småsår og ujevnheter i sminke. Min stil er at bildene skal se så naturlige ut som mulig, så det vil ikke bli gjort noen form for «heavy retusjering» som å endre på form i ansikt og kropp.

Hjelp meg på forhånd ved å fortelle meg gjerne hva du ønsker å fjerne/beholde.

STEMNING

I studio kan det velges mellom mørk, lys, nøytral eller farget bakgrunn. Du bestemmer selv hvilken stemning du ønsker å skape. Valget bør være påvirket av formålet til bildene. Det er også muligheter til å fjerne bakgrunnen. Man må velge en bakgrunn når man bestiller time, men om du ombestemmer deg kan vi endre det når vi møtes. Det kan være lurt å ha dette i bakhodet.

Personvernsinnstillinger
Jeg bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du bruker nettstedet mitt. Hvis du bruker tjenestene mine via en nettleser, kan du begrense, blokkere eller fjerne informasjonskapsler via nettleserinnstillingene. Jeg bruker også innhold og skript fra tredjeparter som kan bruke sporingsteknologier. Du kan selektivt gi ditt samtykke nedenfor for å tillate slike tredjeparts innbygginger. For fullstendig informasjon om informasjonskapslene jeg bruker, data vi samler inn og hvordan vi behandler dem, vennligst sjekk min Personvernerklæring
Youtube
Samtykke til å vise innhold fra - Youtube
Vimeo
Samtykke til å vise innhold fra - Vimeo
Google Maps
Samtykke til å vise innhold fra - Google